info@chenefleur.be +32 (0) 63 444 078

Camping de Chênefleur, charme camping aan de rivier de Semois

Door kampeerders genomineerd voor mooiste camping aan de rivier

Veel kampeerders brengen bij voorkeur hun vakantie door op een camping aan de rivier. Camping de Chênefleur is een gezinscamping direct gelegen aan de rivier de Semois. U kunt bij ons kamperen aan de rivier, maar we hebben ook kampeerplaatsen afgescheiden door hagen en een veldje met uitzicht op een speeltuin. Trots zijn we dat onze camping door kampeerders via de ANWB werd genomineerd voor Camping van het Jaar: mooist gelegen camping aan de rivier.

De rivier als bron voor vele activiteiten

Kamperen in de Ardennen is nog leuker op een camping aan de rivier. Voor kinderen die op Camping de Chênefleur vakantie vieren is de rivier de Semois de favoriete speelplek. De rivier is doorgaans niet diep en met stenen kunnen kinderen dammetjes bouwen. De Semois is ook een visrijke rivier. Uitgerust met een emmer en schepnet genieten kinderen met volle teugen van hun zoektocht naar visjes. Veel plezier wordt ook beleefd wanneer kinderen zich op een luchtbed door de stroming mee laten voeren langs de camping, terwijl de ouders langs de waterkant van het uitzicht genieten.

Vissen

Niet alleen kinderen vermaken zich in de rivier. Visliefhebbers zoeken een rustig plekje op en gaan vissen op bijv. witvis, snoek en forel. Voor het vissen uitsluitend op de camping is alleen een visverlof nodig. Een visverlof is verkrijgbaar op het postkantoor.

Kanoën

Vanuit de camping worden ook kanotochten op de rivier georganiseerd. U kunt op eigen gelegenheid rivier de Semois afvaren. Maar kanoën maakt ook onderdeel uit van ons buitensportprogramma. Terwijl u met de kano de rivier afvaart, geniet u van de rust, de natuur, prachtig uitzicht en misschien wel van een watergevecht!

Ruime kampeerplaatsen aan de rivier

Het is heerlijk om te kamperen aan de rivier dankzij de ruime kampeerplaatsen. De kampeerplaatsen hebben een oppervlakte van minimaal 100m². Dankzij het prachtige uitzicht geniet u optimaal van de prachtige natuur. De kampeerplaatsen aan de rivier zijn niet voor niets geliefd, want veel kampeerders zoeken een kampeerplaats aan de rivier.

Camping de Chênefleur, mooist gelegen camping aan de rivier

De ANWB organiseert ieder jaar de verkiezing voor Camping van het Jaar. Bij deze verkiezing zijn verschillende categorieën, zo ook de categorie “mooiste camping aan de rivier”. Bij de verkiezing worden kampeerders door de ANWB gevraagd om hun stem uit te brengen. Wij beschouwen het als een groot compliment dat kampeerders via de ANWB Camping de Chênefleur nomineerde voor mooist gelegen camping aan de rivier.