info@chenefleur.be +32 (0) 63 444 078

De omgeving

Waarschijnlijk begint uw vakantie in de Ardennen en Gaumestreek al bij het lezen van deze informatie. De groene, bosrijke, heuvelachtige Ardennen en de pittoreske dorpjes in het Franstalige deel van België waar men meestal gewoon met de Nederlandse taal uit de voeten kan. Zonder vermoeiende heenreis, komt u helemaal in buitenlandse sferen in de Ardennen, een veelzijdige streek vol van uitersten.

Aan de ene kant is er de weidsheid en rust om eenvoudigweg van te genieten; tijdens een boswandeling kan men zich alleen op de wereld wanen, maar aan de andere kant zijn er vele mogelijkheden om in diezelfde prachtige natuur actief, avontuurlijk, ontdekkend en grensverleggend bezig te zijn. Dan hebben we het nog niet eens over de talrijke riviertjes gehad met glashelder water die niet alleen het gebied verfraaien, maar ook veel andere mogelijkheden bieden.

Avonturiers kunnen er kanoën, vissers slaan hun slag in een forelvijver of gaan vliegvissen op een stil plekje. Het blijft natuurlijk ook gewoon leuk om pootje te baden en dammetjes te bouwen.

Naast de indrukwekkende natuur lokken de Ardense stadjes met hun typische architectuur, terrasjes en winkeltjes waar altijd wel een markt wordt gehouden. In een grote verscheidenheid aan restaurantjes zijn vaak Bourgondische hoogstandjes en natuurlijk het beroemde trappistenbier te vinden.

En zo is er camping de Chênefleur ontstaan in deze prachtige zachtglooiende streek ook wel het Land van de Gaume genoemd een streek met een mild klimaat vlakbij de Franse en Luxemburgse grens voorzien van vele toeristische bezienswaardigheden, in de nabijheid van steden die zeer de moeite waard zijn om eens te bezoeken.

  • De stad Luxemburg    
45km
  • Boullion
35km
  • Arlon
20km
  • Virton
15km


In de directe omgeving zijn veel unieke bezienswaardigheden van pittoreske dorpjes tot aantrekkelijke steden. Bijvoorbeeld:

Orval de beroemde abdij met zijn trappistenbier
Bertrix leisteengroeve
Rossignol aangrijpende militaire begraafplaats
Neufchateau       museum van het Ardense leven
Torgny wijngaarden, kluizenaarswoning
Montmedy (Frankrijk), citadellen, wallen en vesting
Sedan (Frankrijk), kasteel
Bettenburg (Luxemburg), pretpark
Rumelange (Luxemburg), museum van de mijnen