Uitgebreid buitensportprogramma

Camping de Chênefleur biedt tijdens de meeste schoolvakanties en de zomerperiode een uitgebreid buitensportprogramma aan. Ook buiten de vakanties kunnen wij voor groepen een outdoorprogramma op maat aanbieden. Bijna alle buitensportactiviteiten worden tijdens de vakantieperiodes minstens één keer per week aangeboden. In het recreatie-/buitensportprogramma vindt u de outdooractiviteiten terug.

Buks, blaaspijp- en boogschieten

Voor even Robin Hood… Wij leren u kort de basisbeginselen van het boogschieten aan en schieten eerst een aantal pijlen om te oefenen. Daarna verdelen we de groep in teams en nemen het tegen elkaar op. Met 3 pijlen een zo hoog mogelijke score halen, met het team naar 50-punten schieten of om het snelst ballonnen aan flarden knallen. Of welke schutter kan zich na het buksschieten een kampioen noemen?

 • Leeftijdscategorie vanaf 8 jaar
 • Deelnameprijs €13,00 p.p.*
 • Wekelijks op woensdag en zondag in de zomerperiode**
 • Hoogseizoen actie: de tweede deelnemer uit het gezin voor de HALVE PRIJS 

Kanovaren en kajakken

Eén van de populairste gezins- en groepsactiviteiten is ongetwijfeld het kanovaren en kajakken. We vertrekken bij Pont Saint Nicolas en varen de rivier de Semois af tot aan Lacuisine. De tocht gaat door het idyllische bos en rotslandschap van Chiny. Kleine watervalletjes en stroomversnellingen zorgen voor de nodige spanning! Door de mooie, warme en zonnige zomer staat er te weinig water in de Semois in België en wordt er een kayak/kanotocht georganiseerd op de Semois in Frankrijk.

 • Leeftijdscategorie vanaf 6 jaar waarbij kinderen jonger dan 12 jaar onder begeleiding van een volwassene
 • Deelnameprijs €17,00 p.p.*

Wekelijks op dinsdag, donderdag en vrijdag in de zomerperiode**

Mountainbiketocht

De Gaumestreek is gekend voor haar schitterende bosrijke omgeving en haar glooiend landschap. Daar gaan we tijdens de begeleide mountainbiketocht optimaal gebruik van maken. Prachtige landschappen en leuke paadjes in en rond de bossen van Tintigny en Lahage staan centraal bij de tocht. De tocht voor ervaren mountainbikers wordt gekenmerkt door steile beklimmingen en snelle afdalingen. Onder professionele begeleiding gaan we geen enkele uitdaging uit de weg!

 • Leeftijdscategorie gewone tocht vanaf 12 jaar
 • Leeftijdscategorie tocht voor ervaren mountainbikers vanaf 14 jaar
 • Deelnameprijs inclusief fiets €20,00 p.p.* en €7,00 p.p. met eigen fiets

Wekelijks op dinsdag en zaterdag of zondag in de zomerperiode**

Paardrijden

In de omgeving van de camping zijn enkele maneges, waar paardrijlessen worden gegeven. Wilt u een paardrijtocht doen? Dit moet ruim op voorhand gereserveerd worden met de manege zelf.  Informeer bij de receptie naar de mogelijkheden of neem telefonisch contact op met ons.

 

Piste abseiling

Dit is een externe activiteit die op voorhand met de externe partij moet worden georganiseerd. We beginnen met een instructie abseilen op een helling van 12m om de basistechnieken van het abseilen aan te leren. Daarna gaan we over tot het grote werk: een abseil van 18m, een tokkelbaan van 16m, afdaling van een heliplatform op 16m hoogte tussen de bomen. Daarna via de indianenbrug gaan we naar een platform op 20m hoogte, waar we naar beneden abseilen. Een spectaculaire abseil van een 30m hoge rots boven de rivier de Semois en we sluiten af met een deathride van maar liefst 200m waar we met een razende snelheid naar beneden vliegen.

 • Deelname mogelijk vanaf een lichaamslengte van 1.40m
 • Deelnameprijs €30,00 p.p.*

Meer informatie bij de receptie**

Tokkelparcours

Een spannende middag met enkele fysieke uitdagingen: eerst krijgt u uitleg over hoe u moet tokkelen op een autobeveilgd parcours. Daarna gaat u via een touwladder, een junglebrug en een brug met bewegende balken naar het hoogste punt van het terrein. Via twee tokkelbanen (tot 40 meter lang) gaat u naar een apenbrug. Vanaf hier neemt u een indianenbrug en drietokkelbanen van ongeveer 15 tot 30 meter. Vervolgens via een indianenbrug naar een groot platform en sleeplift. We sluiten af met een deathride/tokkel van maar liefst 200m, waar we met een razende snelheid naar beneden vliegen!

 • Deelname mogelijk vanaf een lichaamslengte van 1.40m
 • Deelnameprijs €30,00 p.p.*

Meer informatie bij de receptie**

CAP NATURE

Een avontuur en uitdaging voor het hele gezin in de bossen van Bertrix (ca. 30 minuten rijden van de camping).

 • Adrenaline Parcours (vanaf 1.20 cm)
 • Extreme Challenge (vanaf 1.40 cm)
 • Pom’de Pin/Dennenappel parcours (vanaf 1.20 cm)

Een sportieve uitdaging voor het hele gezin.

Voor meer informatie en reserveringen: http://www.capnature.be

rue du Babinay 1 – 6880 Bertrix

Verhuur (kinder) mountainbikes

De Gaumestreek is bekend om haar schitterende bosrijke omgeving en haar glooiend landschap. Kortom een prachtige omgeving om te mountainbiken. U kunt bij de blokhut terecht om een mountainbike te huren voor een hele of halve dag. Bij de receptie vindt u (tegen een kleine vergoeding) een aantal routes die u op eigen initiatief kunt fietsen.

 • Mountainbikes huren is mogelijk vanaf 8 jaar en/of afhankelijk van lichaamslengte
 • Huurprijs  mountainbike: €16,00 voor een halve dag (4 uren) en €24,00 voor een hele dag (8 uren)*
 • Huurprijs kindermountainbike: €10,00 voor een halve dag (4 uren) en €16,00 voor een hele dag (8 uren)*
 • Borg: €50,00 per mountainbike
 • Dagelijks huur van een fiets mogelijk uitgezonderd op dagen van begeleide mountainbiketocht

* Voor groepen maken wij graag een offerte op maat.
** Afwijkingen van de wekelijkse standaardplanning kunnen voorkomen bij grote evenementen op het recreatie en buitensportprogramma.