Camping de Chênefleur biedt tijdens de meeste kleine schoolvakanties en de zomerperiode gratis een uitgebreid recreatieprogramma aan. Alle leeftijdscategorieën komen ruim aan bod. Ons recreatieteam is actief van 10.00 uur ‘s ochtends tot 22.00 uur ‘s avonds en zorgt voor onvergetelijke momenten in uw vakantie!

Ardennen Rangers

“Op camping de Chênefleur kunt u super toffe Ranger activiteiten doen. Onder leiding van Rikky de Ranger ga je hutten bouwen, natuurtochten maken, koken boven een kampvuur en nog veel meer!
Met jouw paspoort en bijbehorende pet word jij een echte Ranger!”

Amusement

Met z’n allen gezellig liedjes zingen rond het kampvuur of genieten van een lekker biertje tijdens één van onze trappistenavonden. Daarnaast hebben we tijdens de maanden juli en augustus optredens met live-muziek. Coverband The Falcons en de Happy Bees zorgen voor een geweldige sfeer en ambiance.

Show

Tijdens het hoogseizoen laten onze gasten, waarbij ook de aller kleinsten, elke donderdagavond het beste van zichzelf zien tijdens één van onze shows. Playback, Modeshow, Circus, Quiz- of Bigshow,… De kinderen imiteren hun favoriete idool of showen hun eigen gemaakte kledij. En uiteraard komen de trotse mama’s en papa’s ook kijken en misschien zelfs ook gewoon lekker meedoen!

Meeleeftheater

Een moment waar alle Chênefleurkinderen (en stiekem mama en papa ook) naar uitkijken! Elke dag om 19.00 uur stipt staan onze meeleeftypetjes weer voor u klaar. Tina, Malle Marie of Bert Bretel komen u bij de tent of caravan ophalen en vertellen op het podium wat voor avontuur ze hebben beleefd. En uiteraard wordt er ook gedanst!

Creatief

Potlood, lijm en schaar, alle knutselspullen staan voor ze klaar. Als echte kunstenaars gaan de kinderen tijdens het knutseluurtje aan de slag. Je eigen hut bouwen in het bos, Bootjes maken, Knapzakkentocht, Lampionnen maken, Creatief knutselen in de natuur of lekker swingen en draaien met de heupen tijdens de Ochtendgymnastiek. En hoe leuk is primitief koken op een kampvuurtje (kijk hier om een indruk te krijgen van het stokbrood bakken)

De Spooktocht is de grootste activiteit van het jaar op Camping de Chênefleur. Ons recreatieteam zorgt samen met 30 tot 40 vrijwilligers/campinggasten voor een onvergetelijke griezelnacht. Sommige gasten komen er zelfs jaarlijks speciaal voor terug en voor vele mensen is dit een absoluut hoogtepunt tijdens hun vakantie! Vast en zeker de moeite waard om de foto’s te bekijken.

Sport

Uiteraard zitten er ook voor zowel jong als oud sportieve activiteiten in ons recreatieprogramma. Volleybal, Voetbal, Tafeltennis, Jeu de boules, Badminton, Waterpolo, Darten, Rugby, Kwalleballen, Slagbal, kortweg te veel om allemaal op te noemen. Tijdens de verschillende toernooien nemen onze campinggasten het tegen elkaar op en geven ze het beste van zichzelf!

Spel

Een waaier aan levende spelen zoals Ganzenbord, Wie ben ik of Levend Cluedo waar we met z’n allen speuren naar de dader. Vossenjacht, waarbij we op zoek gaan naar diverse typetjes die zich ergens schuil houden op de camping of lekker naar beneden glijden tijdens de zeephelling. Zeskampen, Bargames, Zwembadspelen, Schattenjacht, Gezelschapsspelen of Ren je rot, komen allemaal een keertje aan bod.

Themadagen

Onze circusdocent leert de kinderen tijdens de circus dag op een bal lopen, jongleren, diabolo en nog veel meer. ‘s Avonds laten de kinderen tijdens een spectaculaire show zien wat ze geleerd hebben. Onze circusleraar sluit deze knallende dag af met een echte vuurspuugshow! Tijdens de Westerndag bouwen we samen met de kinderen wigwams en nemen de families deel aan de Westernzeskamp. ‘s Avonds is er een sfeervol optreden van onze linedancers en countryzangeres.

Tochten

Met het hele gezin op stap tijdens een speur- of zoektocht of met de kinderen een wandeling over de camping tijdens de lampionnentocht. Daarnaast krijgen we tijdens de vakanties elke week bezoek van een aantal monniken uit de plaatselijke abdij die tijdens een fakkeltocht door de mooie omgeving van Tintigny het meest bizarre verhaal vertellen.