Camping de Chênefleur is ontstaan in een prachtige zachtglooiende streek die ook wel het Land van de Gaume genoemd wordt. Het is een streek met een mild klimaat vlakbij de Franse en Luxemburgse grens. Camping de Chênefleur is een camping van ruim 7 hectare met 160 ruime campingplaatsen die allen voorzien zijn van elektra (6 amp). 

Genomineerd voor ANWB camping van het jaar

De ANWB organiseert ieder jaar de verkiezing voor Camping van het Jaar. Deze verkiezing bestaat uit verschillende categorieën, zo ook de categorie “mooiste camping aan de rivier”. Bij de verkiezing worden kampeerders door de ANWB gevraagd om hun stem uit te brengen. Wij beschouwen het als een groot compliment dat kampeerders via de ANWB Camping de Chênefleur nomineerden in de categorie ‘mooist gelegen camping aan de rivier’.

Bekijk de plattegrond

Aandacht voor de individuele gast

Op Camping de Chênefleur, een zeer groene en parkachtige camping, waar voornamelijk toeristisch wordt gekampeerd vindt men weinig jaarplaatsen (deze jaarplaatsen liggen op een apart gedeelte). De focus ligt namelijk op aandacht voor de individuele gast welke door de persoonlijke leiding en het directe contact met de Nederlandse campingeigenaren wordt verwelkomd.

Camping met hoogwaardige voorzieningen

Camping de Chênefleur is direct gelegen aan de rivier de Semois in de Belgische Ardennen en biedt u kwaliteit met schoon (verwarmd) water. Verspreid over de camping vindt u verschillende watertappunten. Er zijn twee verwarmde sanitairgebouwen op de camping, zodat u nooit ver hoeft te lopen. Ook is er een speciaal baby- en peutersanitair in het meest centraal gelegen sanitairgebouw. Daar vindt u ook de wasserette met professionele was- en droogmachines. Het kleine handwasje kunt u ook daar doen. Er is een winkel, een gezellige bar- petitrestaurant met tevens de mogelijkheid voor snacks en afhaalmaaltijden, een verwarmd zwembad en peuterbadje, een speeltuin, recreatieveld, jeu de boulesbaan, tafeltennis, mountainbike verhuur. Gratis WiFi is er in en rond het centrale gebouw; op de hele camping kunt u ook gebruik maken van WiFi, echter dit is tegen betaling (inlogkaarten verkrijgbaar op de receptie). Op een wandelafstand van ± 300 meter ligt het dorp Tintigny.

Klik hier voor meer informatie over de omgeving

Ruime kampeerplaatsen

Het is heerlijk om te kamperen aan de rivier dankzij de ruime kampeerplaatsen. Door het prachtige uitzicht geniet u optimaal van de mooie natuur. De kampeerplaatsen aan de rivier zijn niet voor niets geliefd, want veel kampeerders zijn doorgaans op zoek naar een kampeerplaats aan de rivier. De kampeerplaatsen op de ruim opgezette camping zijn allemaal verschillend; zo zijn er plaatsen afgezet met hagen, op een open veld of midden tussen de bomen en struiken. Voor elk wat wils. U kunt bij ons kamperen met de tent, caravan of camper. Natuurlijk kunt u bij ons ook één van de Kampeerbungalows, een Stacaravan of een compleet ingerichte Chênefleurtent huren welke op de mooiste plekjes van de camping staan. Natuurlijk hebben we ook mooie plaatsen aan het water. Buiten een paar plaatsen voor tenten zijn de plaatsen groter dan 100 m² (110 – 125m²) .

Bekijk de accommodaties

Eigenschappen kampeerplaats  

  • 100 – 125 m2 oppervlakte
  • 6 ampère electra aansluiting
  • gedraineerde plaatsen
  • waterpunt in de buurt of op de plaats zelf
  • beperkt aantal plaatsen met water aan- en afvoer
  • verharde camperplaatsen
  • jaarplaatsen op een apart gedeelte van de camping
  • huisdieren in eigen kampeermiddel toegestaan

Gevarieerd activiteiten aanbod

Het animatie-, activiteiten en outdoor team dat in bijna iedere schoolvakantie voor u klaar staat brengt een origineel, veelzijdig en spannend programma voor jong en oud, zoals mountainbiken, klimmen, kanoën, paardrijden, sporttoernooien, puzzeltochten, buks- en boogschieten, waterspelen, meeleeftheater, playbackshows, knutseluurtjes, zeskampen, survivaltochten, bosspelen, gezinswandelingen, speurtochten, kampvuur en nog veel meer. Kortom, gevarieerd en gezellig!

Meer over activiteiten