Camping de Chênefleur,

charme camping aan de rivier de Semois

Zonder een vermoeiende heenreis komt u helemaal in buitenlandse sferen in het prachtige gebied van ‘de Gaume’, dat is gelegen in de Belgische Ardennen. U waant zich in een veelzijdige streek vol van uitersten. Aan de ene kant is er de weidsheid en rust om eenvoudigweg van te genieten, Tijdens een boswandeling in de Ardennen kan men zich alleen op de wereld wanen, maar aan de andere kant zijn er vele mogelijkheden om in diezelfde prachtige natuur actief, avontuurlijk, ontdekkend en grensverleggend bezig te zijn. En dan hebben we het nog niet eens over de talrijke riviertjes gehad met glashelder water die niet alleen het gebied verfraaien, maar ook veel andere mogelijkheden bieden.

Kamperen in de Belgische Ardennen

Waarschijnlijk begint uw vakantie in de Ardennen en Gaumestreek al bij het lezen van deze informatie. De groene, bosrijke, heuvelachtige Ardennen en de pittoreske dorpjes in het Franstalige deel van België waar men meestal gewoon met de Nederlandse taal uit de voeten kan. Zonder vermoeiende heenreis, komt u helemaal in buitenlandse sferen in de Ardennen, een veelzijdige streek vol van uitersten.

Boek nu

Kom tot rust in de Gaume

Camping de Chênefleur is ontstaan in deze prachtige zachtglooiende streek ook wel het Land van de Gaume genoemd een streek met een mild klimaat vlakbij de Franse en Luxemburgse grens voorzien van vele toeristische bezienswaardigheden, in de nabijheid van steden die zeer de moeite waard zijn om eens te bezoeken.

De Gaume streek ligt in de Belgische Ardennen en is een van de mooiste gebieden van de Ardennen. Het is een glooiend landschap en heeft op sommige plaatsen een microklimaat. Hierdoor is het zachter en warmer dan in andere plaatsen in Belgie. De Gaumestreek bestaat uit een bijzonder landschap. U vind er prachtige bossen, groene heuvels en oude dorpsjes.

Door kampeerders genomineerd voor mooiste camping aan de Rivier de Semois

Veel kampeerders brengen bij voorkeur hun vakantie door op een camping aan de rivier. ANWB camping de Chênefleur is een gezinscamping direct gelegen aan de rivier de Semois. U kunt bij ons kamperen aan de rivier, maar we hebben ook kampeerplaatsen afgescheiden door hagen en een veldje met uitzicht op een speeltuin. Trots zijn we dat onze camping door kampeerders via de ANWB werd genomineerd voor Camping van het Jaar: mooist gelegen camping aan de rivier.

 

De Rivier de Semois als bron voor vele activiteiten

Kamperen in de Ardennen is nog leuker op een camping aan de Rivier de Semois. Voor kinderen die op Camping de Chênefleur vakantie vieren is de rivier de Semois de favoriete speelplek. De rivier is doorgaans niet diep en met stenen kunnen kinderen dammetjes bouwen. De Semois is ook een avontuurlijke en bovenal visrijke rivier

Avonturiers kunnen er kanoën, vissers slaan hun slag in een forelvijver of gaan vliegvissen op een stil plekje. Uitgerust met een emmer en schepnet genieten kinderen ook met volle teugen van hun zoektocht naar visjes. Daarnaast wordt er doorgaans veel plezier beleefd wanneer kinderen zich op een luchtbed door de stroming mee laten voeren langs de camping, terwijl de ouders langs de waterkant van het uitzicht genieten.

Verscheidenheid aan bezienswaardigheden

Naast de indrukwekkende natuur lokken de Ardense stadjes met hun typische architectuur, terrasjes en winkeltjes waar altijd wel een markt wordt gehouden. In een grote verscheidenheid aan restaurantjes zijn vaak Bourgondische hoogstandjes en natuurlijk het beroemde trappistenbier te vinden. En zo is er camping de Chênefleur, ontstaan in deze prachtige zachtglooiende streek (de Gaume). Het is een streek met een mild klimaat vlakbij de Franse en Luxemburgse grens voorzien van vele toeristische bezienswaardigheden, in de nabijheid van steden. De streek en zijn pittoreske steden zijn zeer zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

Meer bezienswaardigheden