Camping de Chênefleur,

charme camping aan de rivier de Semois

Zonder een vermoeiende heenreis komt u helemaal in buitenlandse sferen in het prachtige gebied van ‘de Gaume’, dat is gelegen in de Belgische Ardennen. U waant zich in een veelzijdige streek vol van uitersten. Aan de ene kant is er de weidsheid en rust om eenvoudigweg van te genieten, Tijdens een boswandeling in de Ardennen kan men zich alleen op de wereld wanen, maar aan de andere kant zijn er vele mogelijkheden om in diezelfde prachtige natuur actief, avontuurlijk, ontdekkend en grensverleggend bezig te zijn. En dan hebben we het nog niet eens over de talrijke riviertjes gehad met glashelder water die niet alleen het gebied verfraaien, maar ook veel andere mogelijkheden bieden.

Kamperen in de Belgische Ardennen

Waarschijnlijk begint uw vakantie in de Ardennen en Gaumestreek al bij het lezen van deze informatie. De groene, bosrijke, heuvelachtige Ardennen en de pittoreske dorpjes in het Franstalige deel van België waar men meestal gewoon met de Nederlandse taal uit de voeten kan. Zonder vermoeiende heenreis, komt u helemaal in buitenlandse sferen in de Ardennen, een veelzijdige streek vol van uitersten.

Kamperen in de Ardennen is nog leuker op een camping aan de Rivier de Semois. Voor kinderen die op Camping de Chênefleur vakantie vieren is de rivier de Semois de favoriete speelplek. De rivier is doorgaans niet diep en met stenen kunnen kinderen dammetjes bouwen. De Semois is ook een avontuurlijke en bovenal visrijke rivier

Avonturiers kunnen er kanoën, vissers slaan hun slag in een forelvijver of gaan vliegvissen op een stil plekje. Uitgerust met een emmer en schepnet genieten kinderen ook met volle teugen van hun zoektocht naar visjes. Daarnaast wordt er doorgaans veel plezier beleefd wanneer kinderen zich op een luchtbed door de stroming mee laten voeren langs de camping, terwijl de ouders langs de waterkant van het uitzicht genieten.