Algemene voorwaarden

1. Reservering

Wanneer u een reservering maakt op www.chenefleur.be, reserveert u via het boekingssysteem rechtstreeks bij Camping de Chênefleur. Reserveren is mogelijk door op www.chenefleur.be de stappen van het boekingssysteem te doorlopen. Wanneer u vragen heeft of problemen tegenkomt bij het boeken, dan kunt u direct contact opnemen met Camping de Chênefleur.

Bij het kopen op afstand (dus via telefoon, internet of post) geldt binnen de EU het herroepingsrecht, ook wel de bedenktijd genoemd. Dit herroepingsrecht is niet van toepassing wanneer u een kampeerplaats of accommodatie huurt op Camping de Chênefleur. Dat betekent dat de reservering, die u maakt wettelijk definitief is. Tussen u en “de Chênefleur” komt een overeenkomst tot stand op het moment dat u de schriftelijke bevestiging met factuur van Camping de Chênefleur ontvangt.

2. De kampeerplaatsen

Voor kampeerplaatsen geldt dat u kunt u verblijven met tent, vouwwagen, campingcar, caravan of kampeerauto, tenzij anders wordt aangegeven. Caravans en campers breder dan 2,5m of langer dan 8m (dissel inbegrepen) zijn niet toegestaan. Op een kampeerplaats mogen maximaal 2 bijzettentjes en 1 partytent worden opgezet. Hiervoor geldt een meerprijs.

3. Voorkeursplaats

Camping de Chênefleur probeert zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen en voorkeuren van de consument. Wanneer u een plaats met voorkeur boekt, wordt deze definitief na ontvangst van de schriftelijke bevestiging met factuur van het recreatiebedrijf. Het vastleggen van een plaatsnummer is enkel geldig wanneer hiervoor voorkeurskosten zijn betaald. Het kan echter gebeuren dat het verzoek tot voorkeursplaats toch niet ingewilligd kan worden, de 20€ die u hiervoor betaalde zal u dan ook gerestitueerd worden.

4. Betalingen

Na ontvangst van de reserveringsbevestiging dient 50% van de totale huursom binnen 2 weken te worden voldaan. De betaling van het resterende bedrag dient 6 weken voor de datum van aankomst door Camping de Chênefleur ontvangen te zijn. Bij reservering binnen 6 weken dient het totaal verschuldigde bedrag gelijktijdig met de reservering te worden overgemaakt. Bij overschrijding van de betalingstermijnen behoudt Camping de Chênefleur zich het recht voor administratiekosten in rekening te brengen c.q. de reservering te annuleren.

5. Prijzen

De prijzen voor een bepaald jaar zullen, behoudens eventuele drukfouten, niet voorziene BTW toeslagen, heffingen en overheidstoeslagen en werkelijke evidente vergissingen, ongewijzigd blijven gedurende dat betreffende jaar. Op www.chenefleur.be krijgt u tijdens het reserveren een prijsopgave op uw beeldscherm. Hoewel deze prijzen met de uiterste zorg in het systeem zijn geplaatst, behoudt de camping zich het recht voor om terug te komen op een prijsopgave. De totaalprijs wordt definitief na ontvangst van de schriftelijke bevestiging met factuur van Camping de Chênefleur. Prijzen zijn inclusief BTW.

6. Borg

Huuraccommodaties: Camping de Chênefleur heeft het recht om voor het huren van een accommodatie een borg in rekening te brengen. Binnen de 10 dagen na vertrek wordt de borg via bankoverschrijving terugbetaald, mits de verhuuraccommodatie opgeruimd en schoon achtergelaten is, er geen inventaris ontbreekt en geen schade is aangebracht aan de accommodatie c.q. de inventaris.

Huurartikelen: Ook voor het huren van producten kan een borg in rekening brengen. De borg wordt terugbetaald op het moment dat deze huurartikelen onbeschadigd worden ingeleverd.

7. Wijzigingen in reeds bevestigde reserveringen

Op wijzigingen die een gedeeltelijke annulering inhouden (bijv. verkorting van de gereserveerde periode), zijn voor dat gedeelte de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Voor alle wijzigingen kunnen wijzigingskosten in rekening gebracht worden.

8. Annuleringsvoorwaarden

 1. Bij annulering tussen de datum van de reserveringsbevestiging en 6 weken voor aankomst wordt 50% van de totale huursom + reserveringskosten in rekening gebracht.
 2. Bij annulering tussen 6 weken voor de aankomst en 1 week voor aankomst wordt 90% van de volledige huursom in rekening gebracht.
 3. Bij annulering tussen 1 week voor aankomst en de dag van de aankomst zelf wordt de volledige huursom in rekening gebracht.
 4. Bij vroeger vertrek of bij latere aankomst dan gereserveerd vindt geen restitutie van gedane betalingen plaats.
 5. U dient schriftelijk te annuleren.

9. Annulerings- en reisverzekering

Het afsluiten van een reis- en annuleringsverzekering wordt geadviseerd. Een annuleringsverzekering vrijwaart u voor de kosten van annulering van de verhuuraccommodatie/kampeerplaats. Neem voor het afsluiten van een reis- en/of annuleringsverzekering contact op met uw verzekeringsagent of -maatschappij.

10. Aankomst en vertrek

De aankomst- en vertrektijden vindt u terug op uw reserveringsbevestiging, die u rechtsreeks van de camping ontvangt. Kamperen: Bij vertrek dient de kampeerplaats ontruimd en schoon te worden achtergelaten. Huuraccommodaties: Direct na aankomst dient u eventuele onvolkomenheden en/of ontbrekende inventaris op de receptie van het recreatiebedrijf te melden. Op de dag van vertrek dient u de accommodatie opgeruimd en schoon achter te laten.

11. Voertuigen

Tijdens de huurperiode, die vermeld wordt op de reserveringsbevestiging, heeft u toestemming om met een voertuig het terrein van de camping te betreden en dit op stapvoetsewijze. Per kampeerplaats of huuraccommodatie is 1 voertuig toegestaan. Het voertuig dient altijd op de eigen plaats geparkeerd te worden. Het is verboden om te parkeren op de wegen van het kampeerterrein. Gemotoriseerd verkeer is niet toegestaan tussen 22.30 uur en 07.30 uur

12. Bezoekers 

Bezoekers van kampeerders dienen zich bij aankomst te allen tijde te melden bij de receptie van de camping. Bezoekers betalen een bezoekerstarief en kunnen hun voertuig op de parking bij de ingang parkeren.

13. Huisdieren

Afhankelijk van de accommodatie of periode gelden er regels ten aanzien van huisdieren. Huisdieren dienen altijd aangelijnd te zijn. De hygiënische wandelingen van honden dienen buiten het kampeerterrein te gebeuren. Huisdieren zijn in sommige gebouwen niet toegestaan (o.a. de sanitairgebouwen). Het is niet toegestaan huisdieren zonder toezicht achter te laten. Voor eventuele schade of verontreiniging is de eigenaar van het dier aansprakelijk. Tevens dient de eigenaar er voor te zorgen dat de aanwezigheid van zijn huisdier andere gasten niet stoort.

14. Aansluiting elektriciteit

Voor een kampeerplaats geldt dat de aansluiting op het elektriciteitsnet van de camping gebeurt met een eurostekker. Rol altijd electriciteitskabels uit om overhitting te vermijden. Chênefleur is niet aansprakelijk voor gebeurlijke ongevallen of schade aan kampeer materiaal op het domein. Gelieve gebruik te maken van het materiaal als een goede huisvader. 

15. Zwembad

De toegang tot het zwembad is voorbehouden aan huurders van een accommodatie of kampeerplaats en eventuele bezoekers (betalend) die in het bezit zijn van een betalingsbewijs. Het zwembadreglement (zie ingang zwembad) dient ten strengste nageleefd te worden.

16. Aansprakelijkheid/ gedragsregels

 1. Camping de Chênefleur kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor verlies, diefstal, schade of letsel toegebracht aan of door gebruikers van de via de camping aangeboden accommodatie, hoe deze schade of dit letsel ook is ontstaan. Deelname aan de door de camping of door derden mgeorganiseerde activiteiten, geschiedt geheel voor eigen risico.
 2. Kampeerders of gebruikers van een huuraccommodatie dienen de gedragsregels te respecteren, welke de beheerder nageleefd wenst te zien door de op zijn terrein aanwezige gasten.
 3. Kampeerders die per ongeluk de verkeerde plek ingenomen hebben, moeten onmiddelijk verhuizen. Neem bij onduidelijkheden contact op met de receptie. Kampeerders of gebruikers van een huuraccommodatie die hinder of overlast opleveren kunnen, na een waarschuwing uit de accommodatie of van het recreatiebedrijf verwijderd worden, zonder restitutie van betalingen.
 4. Uitspraken van medewerkers van de camping, in welke functie dan ook, betreffende de aansprakelijkheid van het recreatiebedrijf, binden het recreatiebedrijf niet.
 5. Tussen 23.00 uur en 07.30 uur dient het op het recreatiebedrijf redelijk stil te zijn.
 6. Huurders zijn hoofdelijk aansprakelijk bij schade aan de eigendommen van het recreatiebedrijf.

17. Actievoorwaarden

Korting wordt berekend over de basishuurprijs (niet over bij te boeken/verplichte extra’s, toeristenbelasting, kosten elektriciteit of kosten eindschoonmaak).

 • Geldt alleen voor nieuwe reserveringen.
 • Geldt niet in combinatie met andere aanbiedingen.
 • Beschikbaarheid kan per park/aankomstdatum verschillen en is beperkt.
 • Prijswijzigingen voorbehouden. Druk- en zetfoutenvoorbehouden.